Мобилните приложения на Facebook вече предлагат опция за създаване и използване на GIF файлове в профилите ни. Компанията също така предлага и допълнителни опции за редактиране и персонализация на творенията ни. Ако искате да направите собствен GIF е необходимо да отворите Facebook и да кликнете върху класическия Camera бутон в горната част. Другия вариант е да плъзнете в ляво пръста си от News Feed. В двата случая ще видите секциите Normal и GIF.

 

 

Първата позволява да заснемате клипове и снимки, а втората да правите GIF файлове с продължителност от три секунди, предаде Pocket-Lint. След като направите кратки клип вече ще видите допълнително меню с опции за редакция, добавяне на рамки, емоджита, специални ефекти и текстови съобщения. Разбира се, когато сте готови с финалния GIF файл можете лесно да го споделите с приятелите си в социалните мрежи или да го запазите в смартфона и да го използвате в други приложения.

 

Facebook са се погрижили да гарантират, че има как да ъплоудваме GIF файл като профилна снимка във Facebook. За да превърнете статично изображение в GIF трябва да изберете Edit в долния десен ъгъл и Select Profile Video. Taка ще отворите камерата и да изберете самия GIF, който да направите профилна снимка с кликването върху Save. На този етап GIF файловете ви могат да се споделят само във Facebook, а не в други онлайн платформи. Ако функцията стане популярна компанията може да премахне това ограничение.

 

Вижте седем полезни Facebook функции, които може би не знаете