Аdobe Lightroom е едно от най-популярните приложения за редактиране на снимки с високо качество от смартфоните и таблетите, като неговата версия за Android е обект на постоянни ъпдейти, които подобряват неговата функционалност. Заглавието използва уникалната технология на Photoshop и само с няколко кликвания можете да променяте визията на кадрите, които сте заснели, но също да ги връщате към първоначалния им вид, както и да ги споделяте бързо в социалните мрежи. Ако ви се налага често да работите с него е добре да знаете, че последния ъпдейт на Lightroom включва едно много полезно подобрение. 

 

За в бъдеще собствениците на смартфони с Android OS ще разполагат с възможността да правят снимки в RAW формат, но само за устройствата, които поддържат този стандарт, предаде TheVerge. Tрябва да отбележим, че тази функционалност е достъпна само като използвате Adobe DNG формата и е поредния опит на компанията да предостави същите инструменти на потребителите, които предлага iOS версията на Lightroom. Припомняме ви, че Google започнаха да експериментират с включването на  тази функция още с премиерата на Android 5.0 Lollipop OS. 

 

Броят на устройствата, чиито камери включват поддръжка за RAW формата и работят с платформата ще се увеличава драстично през тази година, което несъмнено ще допринесе и за популярността на Adobe Lightroom. Файловете във формат RAW позволяват на фотографите да извличат максимума от своите снимки, тъй като те не са компресирани и подобни редактори могат да използват максимално цялата информация уловена от камера сензорите. Не бива да забраваме, че това е причината те да са по-големи от класическите JPG изображения, но пък цената е съществена разлика в тяхното качество. 

 

Вижте най-добрите Android приложения за редактиране на снимки в RAW формат