Услугите за комуникация и видеоконферентни разговори се радват на внушителен трафик в контекста на социалната изолация заради коронавируса. През последните седмици голяма популярност придоби приложението Zoom.

Oсвен пълният пакет от функционалности, които очаквате от подобно заглавие Zoom предизвика голям интерес и с опцията за провеждане на HD разговори с до 1000 души едновременно.

След това, обаче се оказа, че проблеми със сигурността накара много големи компании да забранят на своите служители да използват Zoom. Сред тях са Google, Microsoft, Facebook, Tesla и др.

Многото хора, които работят от вкъщи сега принуди Google да ускорят премиерата на няколко нови функции, които тестват от доста време.

Въпросните подобрения са свързани с Google Meet, което "добавя повече нови потребители от януари насам от всеки друг продукт в портфолиото на Google".

Със сигурност принос за популярността на приложението има факта, че някои от премиум функциите на Meet са достъпни безплатно за всички до 30 септември.

Google също така ще позволят на бизнес и обикновените потребители да стартират обаждания или да се присъединят към видеоконферентни разговори в Meet директно от Gmail.

 

 

След като получите ъпдейта ще виждате допълнитeлна секция в лявата част, откъдето да стартирате обаждане или да се включите към активна част стая в Google Meet от профила си в Gmail.

Taзи интеграция със сигурност ще спести време и ще направи приложението по-атрактивно за представители на бизнеса, образователни институции, както и за обикновени потребители.

Данните бяха потвърдени от вицепрезидента на G Suite дивизията, Хавиер Солтеро, който разкри за още една функция, която е взаимствана от Zoom, съобщава TheVerge.

Приложението скоро ще възпроизвежда "Gallery View" списък с до 16 участника в самото обаждане.

Припомняме ви, че същата функционалност в Zoom включва показване на "Thumbnail" снимка на до 49 потрeбители по време на видео разговори. Все пак Google си запазват в правото да увеличат допълнително тази цифра.

Новата опция ще е достъпна преди края на месеца и е част от дългосрочната стратегия да се привлекат повече потребители към Google Meet. Мобилното приложение вече има над 2 млн. активни потребители дневно и повече от 100 млн. регистрации в над 150 държави по цял свят.

 

Oще от Digital: Как да изберем безплатно приложение за видео конферентни разговори