Facebook Live е най-лесният начин да излъчваме на живо и да прекарваме време с приятелите си, дори когато се намираме далече от тях. Платформата се радва на все по-голяма популярност сред потребителите по цял свят. От компанията работят над нова функция, която още повече да ни улесни в работата с Facebook Live. Благодарение на нея ще разполагаме с възможността да планираме излъчване на живо още преди да започне самото видео. 

 

Важно е да отбележим, че тази функция ще е достъпна само за страниците, които са верифицирани от социалната мрежа, коментира Hongkiat. Това означава, че първо трябва да се погрижите да бъдете одобрени от Facebook преди да можете да се възползвате от нейните предимства. След като го направите можете да планирате излъчване на живо с тези няколко стъпки:

 

1. Влезте в менюто и отворете Publishing Tools. След като го направите трябва да изберете Video Library и да кликнете върху Live.

2. Копирайте и поставете данните за вашия стрийм в диалоговия прозорец. Можете да го направите и по-късно от Video Library.

3. Създайте публикация, която информира приятелите ви за вашето излъчване на живо.

4. Въведете времето, когато смятате да започнете. Разполагайте с опцията да добавите и снимка. Кликнете върху бутона Shedule. 

5. Вашите приятели ще получат нотификации в своите профили за планирания от вас стрийм. 

 

Вижте осем полезни начина да използваме Facebook Live