Една от интересните характеристики на новата платформа на компанията бе включването на официална поддръжка за сензорите за отпечатъци на смартфоните. Основната идея на Google e да се възползват максимално от тази функционалност, която набира все по-голяма популярност сред водещите производители. Именно заради това Android 6.0 Marshmallow ще ни позволи да извършваме покупки в Google Play, като удостоверяваме идентичността си със сензорите за отпечатъци на смартфоните, съобщава PhoneArena.

 

Данните за тази идея на Google бяха потвърдени лично от компанията като тази функция вече е част от новата версия на нейния онлайн магазин. Любопитна подробност е, че тя не е активирана по подразбиране за устройствата със сензори за отпечатъци и Android 6.0, като в момента в този списък попадат единствено новите смартфони Nexus.  От своя страна това означава, че трябва сами да настроите своето устройство, като влезете в менюто на Google Play.

 

За целта след като отворите самото меню е необходимо да кликнете последователно върху Settings и раздела User Controls. След като го направите ще можете максимално бързо да пазарувате от онлайн магазина на компанията, като потвърдите своята самоличност със своя отпечатък. Ще е интересно да видим дали потребителите ще обърнат внимание на тази функционалност, след като стартират ъпдейтите към Android 6.0 в следващите месеци.

 

Вижте кои смартфони ще получат ъпдейт към Android 6.0 Marshmallow