Всеки ден споделяме огромно количество информация с Google, независимо дали става въпрос за търсачката, YouTube или услугата Maps. Компанията също така има и достъп до локацията на потребителите, което в oпределени случаи нарушава тяхната неприкосновеност. Google са обърнали внимание на този проблем с последния си ъпдейт. Нова функция позволява да настроите автоматично изтриване на историята на посетените локации в Google. 

 

Това вече е възможно за устройствата с Android и iOS. Припомняме ви, че Gоogle вече предлагат функция за включване и изключване на "Location History" както и "Web & App Activity". Втората категория обхваща активността в мобилните приложения и уеб сайтовете, които посещавате в интернет. За да го направите трябва да отворите менюто с настройки на своя профил в Google. В този случай можете сами да изтриете тези данни, съобщава PhoneArena.

 

 

Компанията представи допълнителен набор от инструменти, с които можете да настроите автоматично изтриване на локациите. По този начин още по-лесно ще управлявате тези данни в акаунта си. Единственото необходимо е да изберете предпочитан времеви период, като информацията извън него ще бъде премахната. Опциите са с продължителност между 3 и 18 месеца. Функцията ще е достъпна за всички потребители до седмици.

 

Още от Digital: Как да добавяме отклонения в маршрутите на Google Maps