Google започнаха да разпространяват нов ъпдейт на облачната си услуга, който се отличава с едно много полезна функционалност. Потребителите вече разполагат с възможността да добавят коментари в документи от Microsoft Office пакета директно от своите профили в Google Drive. По този начин няма да им се налага да отварят самите приложения, което ще ги улесни и ще им спести ценно време. Досега това не бе възможно и бе една от най-желаните функции в Google Drive от много хора. 

 

Вариантите да се добави коментар към файлове в Microsoft Office включваха използването на Office Compatibility Mode, стартирането на приложения от трети страни или конвертиране на форматите на самите документи. Новата версия на услугата слага край на тези затруднения, позволявайки директно да добавите коментар към презентация в PowerPoint или текстови файл в Microsoft Word, информира Gizmodo. Интеграцията на функцията ще улесни значително всички, които работят с други хора върху един и същи документ.

 

За в бъдеще всеки коментар или таг, който споменава друг човек ще се синхронизира в реално време и ще се показва при отварянето на документа в Office 365. Можем да сме сигурни, че подобни подобрения ще накарат повече хора да използват облачната услуга за създаване и редактиране на своите документи. В заключение ще отбележим, че новата актуализация на Googlе Drive вече е достъпна за някои потребители и до броени дни ще е налична за всички профили.

 

Вижте как да имате достъп до Google Drive файловете си офлайн