Микроблогинг платформата и до днес е известна с ограничението за съобщение от 140 символа, както и с хаштаговете. От много време се спекулира, че Twitter смятат да въведат нови промени в социалната мрежа и те вече са факт. За в бъдеще всеки потребител ще има възможността да качва публикaции в своя профил, които са с големина от 280 символа, което е два пъти повече от досегашния лимит. От компанията уточниха, че дългите туитове ще са достъпни и на други езици, освен английския.

 

Новата функция се очаква да стимулира хората да качват повече публикации и да разполагат с много повече възможности да изразяват себе си в платформата. Можем да сме сигурни, че за кратко време броя на дългите постове в Twitter ще се увеличи многократно. Дали премахването на класическото ограничение от 140 символа за туит ще се възприеме положително е нещо, което времето ще покаже. Twitter твърдят, че много хора искат подобна функция, но има и други, които харесват платформата именно заради това ограничение. 

 

Трябва да отбележим факта, че интернет се развива постоянно и Twitter трябва да се адаптират към еволюцията на социалните мрежи. Интересен факт е, че през тестовия период на постовете с 280 символа едва 5% от хората са качили такива публикации в профилите си. Преобладаващата част са продължили да спазват класическия лимит. Едва 2% от потребителите пък са направили пост по-дълъг от 190 символа в своите профили.

 

Вижте как да разберем дали Twitter акаунта ни не е бил хакнат