Google Lens представлява бъдещето на търсенето в интернет и определено е доста полезен инструмент, който вече е достъпен за смартфоните с Аndroid. Благодарение на него можете да снимате даден обект и да разберете бързо допълнителни детайли за неговите характеристики. Google Lens използва алгоритми с изкуствен интелект, които позволяват на приложението "да вижда" околните обекти около вас и да ви предоставя информация за тях. Компанията потвърди, че потребителите вече могат да го изтеглят като самостоятелно приложение в Google Play.

 

Досега Google Lens можеше да се използва като част от персоналния асистент Google Assistant. Версията в Google Play обаче е съвместима единствено със смартфоните, които работят с Android Oreo. Това означава, че ако не сте получили дългоочаквания ъпдейт няма да можете да изтеглите приложението, информира AndroidHeadlines. Интерфейсът на приложението е максимално изчистен, което допълнително ще улеснява работата ни. Google Lens може да се използва за разпознаване и превод на текст, което е полезно, ако пътувате в чужбина.

 

 

Единственото, което трябва е да снимате с камерата желания от вас обект и да оставите Google Lens да свърши останалото. Предвидена е интеграция за други услуги на компанията, като например Google Keep, където можете да запазите рецепта, снимка или текст. Изкуственият интелект на приложението е подходящ за предоставяне на резултати и под формата на видео клипове.

 

Имайте предвид, че ъпдейтите се разпространяват на етапи, което означава, че ще е нужно време преди Google Lens да е налично в България. За в бъдеще компанията ще продължи да предоставя актуализации, които оптимизират работата на смартфоните с Android с Google Lens.

 

Oще от Digital: Шест забавни неща, които можете да правите с Google Lens