В момента новите смартфони Nexus са единствените модели на водещите производители, които могат да се възползват от предимствата на Android 6.0. Sony са една от най-големите технологични компании и ще се опитат да изпреварят своите конкуренти като започнат първи да актуализират своите модели към тях. Сега компанията разкри повече детайли как ще позволи на нейните потребители да изпробват предварително възможностите на Android  6.0 Marshmallow, предаде Neowin.

 

Ексклузивното предложение на Sony на този етап достъпно за собствениците на смартфоните Xperia Z3 и Xperia Z3 Compact. Идеята в случая е те да изпробват предварително новия софтуер и обратната връзка с тях да позволи на японския производител да отстрани евентуални проблеми в работата им. От своя страна той се казва Sony Concept и всъщност представлява собствената версия на интерфейса на компанията, с който ще оперират нейните смартфони и таблети.

 

В момента тази опция е достъпна само за ограничен брой потребители, като те е необходимо да изтеглят съответното приложение, за да могат да тестват сами Anroid 6.0 версията на Sony. Самото заглавие е на разположение на този линк, като компанията се ангажираха да увеличат значително броя на потребителите, които ще могат да работят с него в следващите седмици. Ще е интересно да видим кога официално ще започнат дългоочакваните ъпдейти към Android 6.0 за собствениците на устройства с логото на Sony.

 

 

Вижте кои смартфони ще получат ъпдейт към Android 6.0 Marshmallow