Вече ви информирахме, че Facebook тестват GIF бутон в секцията за коментари. След серия от експерименти, които продължиха няколко седмици компанията официално представи новата функция. Това означава, че всеки потребител вече може да добави GIF файл към коментарите си в социалната мрежа. За целта ще трябва да използва специалния GIF бутон, който е разположен до секцията с емоджита. Колекцията от анимации е предоставена от няколко партньора на Facebook като Giphy, Tenor и Disney.

 

Първоначално ще има няколко ограничения за употребата на тази функция. Първото от тях е, че няма как да ъплоудвате собствени GIF файлове, а трябва да избирате от тези, които Facebook ви предлага. Абсолютно същото важи и за изпращането на URL адрес като нормална публикация в профила ви. Все пак можете да използвате вградената търсачка, за да откривате желаните от вас GIF файлове.

 

Новата функция е достъпна първо за десктоп версията на Facebook и скоро ще е налична и за мобилните приложения. Потребителите от много време искат да използват GIF-oве в своите профили. Това вече е възможно във Facebook Messenger, където само за 2016г. са изпратени над 13 млрд. подобни анимации, което означава около 25 хил. на всяка минута. Едва ли има по-голямо доказателство за популярността на GIF файловете от тези цифри.

 

Вижте как да спрем GIF файловете да се стартират автоматично в браузъра