Милиони потребители разчитат на приложения за работа, обучение, комуникация и забавление. Пандемията създаде много предизвикателства и ни накара да се адаптираме към новите условия. Домовете ни вече се превърнаха в офиси, благодарение на иновативни приложения като Google Meet.

Разнообразието от функции, което предлага бе допълнено и от интеграцията на видео като фон от уеб версията на приложението. Това е поредният опит на Google да конкурират другите популярни заглавия в тази категория, като Zoom. Персонализирането на фона се радва на голяма популярност и позволява да се забавлявате още повече, докато общувате с Google Meet.

Компанията вече обеща да предложи и функция за видео като фон и от мобилната версия на приложението за видеоразговори. Добрата новина е, че актуализацията вече е достъпна за потребителите, съобщава AndroidPolice.

 

 

След като ъпдейтнете към последната версия на Google Meet ще може да откриете възможните видео фонове в Effects раздела. Първоначално избора ще е лимитиран до шест опции, но с течение на времето Google ще увеличават техния брой. Все пак това е два пъти повече от трите фона, които бяха налични при премиерата на функцията в уеб версията на Google Meet.

Разпространението на актуализацията вече започна за всички Workspace, G Suite Basic и G Suite Business профили за Android. В заключение ще отбележим, че видео фоновете вече са част от iOS версията на приложението.

 

Още от Digital: Google Meet вече ще настройва автоматично яркостта на камерата от интернет браузъра