Google експериментират с добавянето на каталог от уолпейпъри от лятото на миналата година. Това е само първата стъпка преди компанията да ни позволи да използваме персонализирани снимки като фон в интерфейса на Android Auto. Тъчскрийн екраните на автомобилите са неизменна част от ежедневието ни и осигуряват полезна интеграция на смартфони и разнообразна колекция от приложения.

Тестовете на Google продължават, като новата функция Wallpapers вече е налична за някои потребители на Android Auto. На този етап може да избираме между 14 различни изображения, с които да промени началния екран на инфотейнмънт системите. Самите уолпейпъри следват "Material Design" езика на Google и вероятно техния брой ще се увеличава в бъдещи ъпдейти.

Аndroid Auto Version 6.1 се разпространява на етапи и в кратки срокове ще е достъпна за всички потребители.  Необходими са няколко кликвания от менюто, за да разгледате и промените уолпейпъра. Всички изображения са създадени да следват и допълват цветовите теми в интериорите на автомобилите, съобщава AndroidPolice.

 

 

Промяната на досегашната снимка по подразбиране изисква да отворите "Settings" и да скролнете докато не видите "Choose Wallpaper" опцията. Разгледайте наличните снимки и направете вашия избор, което ще активира уолпейпъра на началния екран. Новият ъпдейт също така разширява интеграцията на виртуалния асистент Google Assistant.

Предвидена е и опция да добавяте икони за бърз достъп до често използвани маршрути. Гласовите команди са важна част от Android Auto и позволяват да извършваме все повече действия, докато шофираме. Възможността да променим стандартния уолпейпър е едно от най-исканите подобрения от потребителите.

Скоро функцията ще е достъпна за всички, като от Google периодично ще ъпдейтват наличния каталог с нови изображения в Android Auto.

 

 

Oще от Digital: Google пуска официално Android Auto в България