Google са една от най-активните компании, която се опитва да ни предпази от различните заплахи за сигурност в интернет. Алгоритмите им засичат по-голяма част от опитите на външни програми и приложения да изложат на риск личните ни данни. Дори и това не гарантира, че сме на 100% защитени. Вече ви информирахме, че Google позволява да използваме Android смартфона си като ключ за сигурност. Този инструмент вече е достъпен и за iOS.

 

Така собствениците на iPhone и iPad могат да удостоверят самоличността си в Google като използват смартфони с Android. За да изпробвате сами как работи функцията е необходимо да имате инсталирано приложението Google Smart Lock на устройство с iOS, съобщава DigitalTrends. Другото изискване е да сте активирали системата за двуфакторна автентикация. Новата опция е оптимизирана да работи с Chrome OS, macOS, Android, Windows 10 и iOS.

 

 

Ако сте собственик на устройства с Android и iOS със сигурност ще останете доволни от интеграцията на този инструмент. За да постигнат този ефект от Google разработват нов протокол, който е базиран на Bluetooth. Според данните вече над 100 хил. потребители използват този метод за логване в своите профили. Ключовете за сигурност предпазват акаунтите ни, тъй като изискват да се идентифицираме с код изпратен на смартфона или друга USB джаджа, включена в компютъра.

 

Още от Digital: Пет изненадващи начини, по които Google подобрява онлайн сигурността