Google вече са готови с нова функциoналност в Gmail, която позволява да използвате няколко различни подписа в своите имейли. По този начин можете да отговорите подобаващо на всеки случай, съобразно конкретната ситуация. Така например има как да завършите съобщения към работодателя ви с един подпис, а да използвате съвсем друг, когато пишете имейл до колега или приятел. Информацията бе потвърдена в G Suite Updates блога, като функцията вече се разпространява до всички потребителски профили в Gmail.

 

Със сигурност това нововъведение ще се хареса на много хора, които вече ще разполагат с възможността да персонализират своите съобщения по още по-разнообразен начин. Ако искате да се възползват от опцията за използване на няколко почерка в Gmail трябва първо да получите новия ъпдейт. След това стартирайте Gmail и и кликнете върху иконата с форма на зъбно колело и "Settings > General". Скролнете докато не видите опцията "Signature" и съответно изберете "Create New", да за да създадете нови подписи, които да използва в своята кореспонденция в Gmail.

 

 

За да използвате няколко различни почерка, когато създавате имейл е необходимо да изберете иконата с формата на молив от менюто в долната част. Това ще стартира "Signature" менюто, откъдето да направите своя избор към съответното съобщение. Имайте предвид, че е възможно да добавяте, редактирате или изтривате съществуващи почерци в профила ви, като използвате опцията "Manage Signatures", съобщава MakeUseOf. В заключение ще отбележим, че функцията ще е активирана по подразбиране и ще трябва да я спрете ръчно, ако не искате да работите с нея.

 

Още от Digital: 15 клавишни комбинации за Gmail, които ще ви спестят време