Google разпространяват ъпдейт за мобилното приложение на Maps, което включва поддръжка за хаштагове. Първоначално функцията ще е достъпна само за смартфоните с Аndroid, но на по-късен етап ще е налична и за устройствата с iOS. Така потребителите ще има как да добавят тагове към ключовите думи, които използват в ревютата на различни локации в Google Maps. Интеграцията ще улесни комуникацията и ще позволи да общуваме с хора, следващи същите интереси както нас. 

 

Функцията вече се разпространява до потребителите и до дни ще е налична за всички собственици на смартфони с Android. Приложението за iOS вероятно ще предостави поддръжка за хаштагове в Google Maps в началото на следващата година, информира SlashGear. Любопитна подробност е, че хората, които създават ревюта в популярната услуга не само могат да използват подобни символи, но и са подканени да добавят поне пет хаштага в текста, който качват в профилите си. 

 

 

През последните години хаштаговете се утвърдиха като популярен и добре познат метод за комуникация и се поддържат от водещи платформи като Facebook и Twitter. Mного е вероятно функцията да бъде интегрирана и към Local Guides програмата на Google Maps, която е изключително популярна в някои страни. В крайна сметка подобни ъпдейти са полезни, тъй като ще ни спестят ценно време в откриването на полезно съдържаниe и комуникацията с другите потребители, използващи услугата.

 

Oще от Digital: Как Google Maps разбира колко време ще ни отнеме да стигнем до дадена локация