Мини компютрите са голям хит сред разработчиците, любителите на хардуер и IT ентусиастите по цял свят. Компанията представи в края на февруари и новата версия на своя модел, която се казва Raspberry Pi Zero W и може да се купи за едва €9. Вече ви информирахме, че Google разработват смарт аксесоари за Raspberry Pi. Сега най-накрая разбираме какво представлява съвместният им проект, който ще улесни значително работата на потребителите, информира ТheVerge. 

 

Oказва се, че Google заедно със създателите на мини компютрите са разработили нов хардуерен аксесоар, който се казва Voice HAT. Благодарение на него собствениците на Raspberry Pi ще могат да използва стерео микрофони и с гласови команди да ги управляват, чрез услугата с изкуствен интелект Google Assistant. Това е едно от най-интересните подобрения в мини джаджите, които са с големина на кредитна карта. Voice HAT вече се промотира в специализираното списаниe за Raspberry Pi.

 

Този аксесоар позволява да използвате услугата с изкуствен интелект по същия начин както на смартфона. Google Assistant ще отговаря на всичките ви въпроси и може да предоставя информация за новини, прогноза за времето, спортни събития и др. Голямото предимство на Voice HAT е, че ще подобри значително качеството на проектите с Raspberry Pi. Потребителите например могат да създадат робот захранван от мини компютъра, който следва командите и изпълнява инструкциите им.

 

Вижте Raspberry Pi е третият най-продаван компютър за всички времена