Google вече представиха серия от ъпдейти, които интегрираха тъмни цветови схеми към приложенията си. Съвсем логично е подобна функция да стане част и от популярната им услуга за навигация. Компанията е готова с Google Maps 10.2.1 версията, която се отличава с променено "Navigation Settings" меню и предлага възможност да използваме "Dark Scheme" цветна тема. Това е възможно от новата секция "Color Scheme", която ще откриете в раздела "Map Display" в менюто с настройки.

 

 

Припомняме ви, че досега Google Maps използваше алгоритми, за да превключва автоматично между дневната и нощната цветна тема, съобразно часа от денонощието. За в бъдеще ще можете да продължите да се възползвате от тази функция, но също така и да стартирате "Dark Scheme" режима, докато работите с навигацията по време на път, съобщава Android Police. Цялото меню с "Navigation Settings" e променено с идеята по-лесно да откривате, каквото търсите.

 

 

Съдържанието е разделено в няколко категории, сред които  "Sound & voice", "Route options", "Map display" и "Driving options". Новата версия включва и допълнителни аудио сигнали, които ще ви информират когато пристигнете до желаната от вас дестинация и за ограниченията на скоростта на пътя. За да изпробвате сами възможностите на Google Maps 10.2.1 e необходимо да ъпдейтнете към последната версия на приложението в Google Play.

 

Oще от Digital: Как да използваме Google Maps, когато пътуваме