Facebook инвестират сериозни средства, за да подобрят качеството на видео съдържанието в социалната мрежа и да привлекат вниманието на повече независими автори и издатели. Една от най-интересните функции в тази сфера е Facebook Live, която позволява да излъчване видео на живо в своя профил. Досега платформата можеше да се използва на смартфоните, след като изтеглите официалното Facebook приложение.

 

Нов ъпдейт на компанията позволява да стриймваме на живо от камерата на лаптопа или компютъра, чрез Facebook Pages. Oчаква се скоро тази функция да е достъпна и за всеки индивидуален Facebook профил, предаде Mashable. По този начин всеки от нас ще разполага с възможността да излъчва на живо навсякъде и по всяко време. Единственото, което е необходимо е да имате устройства с достъп до интернет и камера. Собствениците на Facebook Pages ще могат да го правят като използват любимия си уеб браузър. 

 

Актуализацията е поредният опит на Facebook да започнат да генерират повече приходи от активността на своите потребители. Възможността да стриймваме от компютъра е сигурна гаранция, че ще започнем да виждаме повече видео съдържание в News Feed. Aко все пак не искате вашия профил да се задръстен от подобно съдържание има какво да направите. За целта трябва да отворите Settings>Notifications>On Facebook> Live Videos и да кликнете върху бутона Off.

 

 

Вижте как да гледаме видео клипове от Facebook на телевизора