Ако сте собственик на устройство с Windows 10 вероятно поне веднъж сте имали проблем с хардуера. Подобни бъгове могат да бъдат предизвикани от много фактори и в определени случаи да ви струват доста разходи.

В момента производителите на хардуер умишлено блокират възможността потребителите да инсталират сами графични драйвери за процесорите на Intel. Taзи практика на водещите компании засяга огромен брой хора и устройствата им на пазара.

Сега разбираме, че Intel все са открили как могат да се справят с това ограничение. Компанията е разработила нова система, позволяваща на потребителите да инсталират драйвери без одобрението на производителите. Със сигурност това ще се хареса на доста хора.

Тук е момента да уточним, че обикновено компании като HP, Asus и Dell модифицират драйверите, които преинсталират на своите устройства. Именно заради това блокират изтеглянето им от сайта на Intel.

Другият проблем е, че производителите не актуализират често своите драйвери, което допълнително затруднява възможностите за поддръжка на устройствата, съобщава WindowsLatest.

 

Все пак Intel предупреждават собствениците на компютри, че OEM оптимизациите не са случайни. Тази практика на производителите се прави с цел отстраняването на различни проблеми при работата на продуктите им.

В контекста на това Intel предупреждават да използвате OEM драйверите винаги, когато е необходимо. 

Всъщност технологичният гигант предлага "стокови" версии на софтуера без наличните оптимизации на производителите. В някои случаи това може да не е достатъчно да се справите с конкретен проблем, но все пак е алтернативно решение.

Компанията също така увери, че ще отключи за потребителите своите "Drivers And Support Assistant" драйвери, за да улеснят потребителите.

Ако искате да тествате как работи новата система е нужно да отворите "DownloadCenter" секцията в официалния уеб сайт на Intel.

Там ще намерите пълния списък с налични драйвери за устройства с процесори на Intel. Предвидена е и опция автоматично да актуализирате своите устройства, за да си спестите време.

В случай, че усетите забавяне в скоростта и друг подобен проблем можете просто да махнете драйверите и да върнете отново тези препоръчани от производителите на хардуер.

 

Още от Digital: Как Microsoft ще улеснят инсталирането на ъпдейти и драйвъри за Windows 10