Google ъпдейтнаха мобилното приложения на YouTube, което вече предлага една много полезна функционалност. В менюто има опция за гледане на HDR видео с Full HD резолюция. Досега можехме да стартираме подобно съдържание в максимум HD формат. Имайте предвид, че ще е необходимо време преди функцията да започне да се използва от повече канали и видео клипове в услугата.

 

Тук е момента да уточним, че мобилните приложения на YouTube вече не предлагат опция да гледаме видео с по-висока резолюция от 1440р във формат HDR, съобщава AndroidPolice. Oсновната причина за това решение са множество проблеми, които възникват при възпроизвеждането на подобно съдържание. Oграничението от 1080р за HDR клипове се въвежда с идеята да се гарантира по-високо видео качество.

 

 

Дори най-популярните смартфони на водещите производители трудно се справят с показването на 1440р HDR видео. Решението на Google предизвика противоречиви коментари, тъй като други услуги като Amazon Prime Video не страдат от подобен проблем. Времето ще покаже дали авторите на съдържание ще възприемат положително новото ограничени за HDR клиповете в популярната услуга.

 

Вижте какво е HDR и кога да използваме тази технология на смартфона си