Google Drive е неизменна част от профилите ни в Google, позволявайки да синхронизираме данните между всичките си устройства. Безплатните акаунти осигуряват до 15GB за лична информация на потребителите. Предвидена е възможност да преминете към премиум профил в Google One, за да получите повече пространство.

Последният ъпдейт на компанията разширява функционалностите на Drive с полезен инструмент за блокиране на чужди профили. Това е интересно нововъведение, което цели да намали разпространението на спам или обидно съдържание между акаунтите.  Google потвърдиха за новата опция още през май, но сега вече я разпространяват до съвместимите профили.

В кратки срокове Google Drive ще позволи да блокирате други профили и респективно да не споделят съдържание с тях, докато работите с услугата.

 

 

Oпцията за блокиране на потребители ще е активна, когато изберете десен бутон с мишката от споделена папка или файл в Drive. Ако промените решението си ще може да отблокирате съответния акаунт, информира AndroidHeadlines.

Добре е да знаете, че блокирането не е ограничено само до споделяне на файлове. Включването на функцията означава, че профилите няма да могат да се свържат с други приложения на компанията, като Hangouts и Chat.

Google искат да предложат унифицирано облачно решение, което е едновременно полезно и гарантира максимална сигурност на своите потребители.

 

Още от Digital: 5 полезни трика в Google Drive, които може би не знаете