Oблачната услуга е подходящо решение да съхранявате, споделяте и управлявате файловете си между всички устройства, които използвате. ОneDrive също така предлага и много допълнителни възможности на своите потребители. Платформата има важно значение за бизнеса на Microsoft и ще продължи да получава периодични актуализации.

Мобилният клиент на OneDrive предназначен за устройствата с Android ще получи още няколко функционалности. Благодарение на тях потребителите ще има как по-лесно да редактират своите снимки, докато работят с услугата. Компанията е разработила три отделни инструмента, които обхващат основните елементи на редакцията, като Cropping, Flipping и Rotating.

Няколко кликвания са необходимо, за да се коригира светлината и цветовете на снимките. Опциите за редакция първоначално ще бъдат съвместими с популярните формати JPEG и PNG.

Функциите са базови и позволяват да преместите на 90 или 180 градуса изображението, да премахнете обекти, но също да контролирате сенките, сатурацията, топлината на цветовете, контраста, експозицията и др.

 

 

За да се възползвате от новите инструменти трябва да имате смартфон с Android 6.0 или по-висока версия, както и поне One Drive 6.30 версията на приложението. Компанията планира да осигури достъп до функциите за редакция на бизнес потребителите и образователните институции до края на лятото. Работи се и над интеграция за iOS, информира TheVerge.

Новата версия на OneDrive включва и подобрена система за управление на съдържанието, която автоматично ще поставя новите снимки в отделни папки, базирани на съдържанието, като например Social Media Apps, Messaging Apps, Screenshots и др. Поддръжка за Chromecast джаджи позволява лесно да разглеждате снимките на големия екран на телевизорите.

 

Oще от Digital: Вече ще можем да споделяме големи файлове с Microsoft OneDrive