Преносимите компютри на Apple са едни от най-бързите и елегантни устройства, които можете да откриете днес на пазара, като благодарение на интерфейса на Mac OS X те се отличават и с впечатляваща скорост на работа. Ако сте собственик на модел с името МаcBook вероятно сте забелязали, че въпреки високата си цена те предлагат на потребителите недостатъчно вградена памет. Така например отделянето на $1500 ще ви осигури лаптоп MacBook Pro с хард диск, който има капацитет от 128GB, което е твърде малко, като се има предвид, че някои смартфони на пазара предлагат толкова място за съхранение на данни. 

 

Припомняме ви, че тези устройства на компанията използват бързи SSD дискове, които са трудно достъпни, което прави евентуалната им замяна в изключително сложна задача, коментира Gizmodo. За щастие от компанията OWC са намерили ефектино решение на този проблем с нова серия от SSD-та, които са предназначени специално за собствениците на лаптопи MacBook Pro и Air. Въпросните устройства са създадени така, че да се поберат в моделите на Apple, които са произведени през 2013г. или след това, като засега предлагат капацитет от 480GB или 1TB вградена памет.

 

Всеки един от тях се продава с допълнителни инструкции и инструменти, които ще ви позволят да смените вградените им хард дискове в комфорта на вашия дом. Според официалнтие данни цената на 480GB SSD диск за лаптопите MacBook е около $400 или €365, докато по-големия 1TB модел може да се купи от потребителите за €590. Трябва да отбележим, че това са високи суми, но все пак е по-добре да заложите на този вариант, отколкото да се ориентирате към купуването на ново устройство от тази серия, което струва поне €1800.

 

Вижте колко опасен е новият вирус KeyRanger за компютрите Mac