Все повече хора предпочитат да пътуват със самолет, което се дължи и на все по-ниските билети за този транспорт. Добър пример в това отношение е исландския бранд WOW Air, която в последните две години става все по-популярен избор в световен мащаб. В началото на годината те стартираха еднопосочни билети от САЩ до Европа на цена от $69. Само преди няколко седмици WOW Air започнаха да предлагат трансатлантически билети за едва $55, информира BusinessInsider.

 

Шефът и основател на компанията, Скули Могенсен смята, че не е далече времето, в което превозвачите ще започнат да плащат на пътниците, за да летят със самолетите им. В последните години този пазар се развива с невероятни темпове и самите компании разчитат все по-малко на цената на самите билети, за да генерират приходи. Вместо това те сключват партньорства с големи хотели, вериги за хранене, както и компании, предлагащи автомобили под наем. Така те покриват всички аспекти от пътуването.

 

 

Скули Могенсен обърна специално внимание на този бизнес модел в ново интервю и потвърди, че WOW Air се стреми да увеличи спомагателните източници на приходи. Шефът на превозвача твърди, че очаква много скоро те да надхвърлят приходите от продажба на самолетни билети. В този контекст той сподели, че не би се изненадал, ако настъпи момента, в компаниите плащат на пътниците, за да използват услугите им и летят с техните самолети.

 

Вижте пет факта за самолетите, които ще излекуват страха ви от летене