Western Digital обявиха официално, че променят дизайна на своето ново покoлeние преносими хард дискове. От компанията ще предложат на потребителите си възможност за избор на разнообразни цветове, като всеки модел ще има изчистена визия с характерното лого WD. Главният продуктов мениджър на Western Digital сподели, че не са правени значителни подобрения в дизайна на твърдите дискове през последните 10 години.

 

Компанията смята да направи именно това, предаде DigitalTrends. Първите продукти, които ще се възползват от подобрения дизайн за представителите на серията My Passport и десктоп гамата My Book. Преносимите хард дискове се продават в две версии за Windows и Mac OS X. Всички те вече ще изглеждат по-модерно и ще са достъпни в различни цветове, които са проектирани специално за тях от маркетинговата компания Fuseproject.  Новият дизайн на хард дисковете на Western Digital е плод на двегодишни разработки. 

 

Финалната визия е избрана след доста изследвания и обратна връзка с много клиенти на компанията. Тя е създадена специално за бързо променящата се действителност в индустрията и факта, че все повече млади потребители си купуват подобни продукти. Серията My Passport ще предложи шест различни цвята, USB 3.0 портове и 256-битов AES софтуер за криптиране на данните. Цените на моделите варира между $80 и $300, като те ще имат между 1TB и 8TB памет.

 

Вижте какво трябва да знаем, ако търсим външен диск за съхранение на информация