За никой не е тайна, че японците обожават аниме, манга и роботи. Една от най-известните анимационни поредици за работи е таз за Gundam. Сериалът има милиони фенове не само в Япония, но и по целия свят. 

 

 

По случаи 40 години от създаването на анимационният сериал, в „страната на изгряващото слънце“ ще бъде построена 18-метров робот с облика на RX-78-2, един от първите герои в поредицата. Като това няма да бъде просто обикновена статия, а истински макет, който ще може да се движи. Роботът ще бъде направен от 24 отделни елемента, което ще му позволява да движисвоите ръце, крака, глава и пръсти. По думите на дизайнера му Масаки Кавахара, дължината на всяка ръка ще бъде около 2 метра и ще тежи около 200кг. Теглото на целият RX-78-2 ще е от порядъка на 25 тона.

 

 

Slashgear съобщава, че героят от Gundam ще бъде построен в собствен хангар и ще се движи посредством операционна система с отворен код Robot Operating System. Проектът ще стартира в началото на Октомври тази година и ще бъде завършен на 3 Октомври 2021г., когато е юбилеят на Gundam. Ще ви припомним, че по случай 30-годишнината на анимационната поредица, беше построен огромнен макет на робот Gundam 1/1 scale инсталиран в Odaiba Tokyo

 

Прочетете още: Kaк да копираме и поставяме текст на устройство с Android