Google обикновено категоризират съдържанието в своя онлайн магазин за приложения съобразно локацията. Това е причината да виждате различен софтуер, ако пътувате в чужбина. От компанията твърдят,  че така предлагат по-добро и атрактивно съдържание на собствениците с Android. Все пак има как да изтегляте игри от Google Play, които са блокирани за вашия район.

Възможно е да възникнат проблеми при използването на този метод, тъй като филтрите на Google постоянно следят за неоторизиран достъп до онлайн магазина. Ако често използвате външни източници на съдържание или ви се налага да преодолявате георестрикциите на Google Play вероятно ще ви е любопитно да разберете за интересна промяна в стратегията на Google. 

Компанията за първи път ще позволи официално да виждаме и откриваме съдържание от други европейски държави, съобщава AndroidPolice. Промяната засяга всички държави, които са членове на Европейската икономическа зона (ЕЕА) и ще ви позволи да виждате повече съдържание в Google Play, което досега не е било достъпно за вашия профил.

 

 

Добре е да знаете, че можете единствено да разглеждате мобилните приложения и игри, които са налични в държавите от "EEA" региона, но без да правите покупки и да можете да ги изтегляте на своите устройства. За да проверите какво е актуалното съдържание в друга страна е необходимо да отворите Google Play от браузъра на смартфон с Android

Трябва да излезете от своя Google акаунт и да скролнете до долната част на страницата, където ще видите селектора за смяна на локацията. Някои потребители вече могат да се използват от функцията, но компанията не е коментирала официално промените в Google Play. 

Няма да е изненадващо, ако антитръстовите разследвания срещу Google в ЕС да са причина за показването на съдържание от други страни на потребителите. В момента европейските регулатори разследват сделката за придобиване на Fitbit, което може да е мотивирало настоящото решение на Google.

 

 

Още от Digital: Как да изтегляме приложения без да използваме Google Play