Любителите на игрите очакват с нетърпение да стартират продажбите на Sony PlayStation 5 и Xbox One Series X. Двете конзоли ще бъдат един от най-продаваните устройства в края на годината и вероятно ще поставят нови рекорди по продажби. Вече ви съобщихме, че Sony PlayStation 5 ще се продава от 19 ноември на цена от €399. Цената на версията, която включва оптично устройство е €499.

Ако се интересувате от покупката на Sony PS5 е добре да знаете за специфична особеност в стратегията на компанията. В официален блог пост Sony ни информират, че няма да продават конзолата във физическите магазини и търговските вериги от деня на своята премиера. Това означава, че няма да има как да влезете и сами да купите Sony PS5 в търговски център или магазини на Sony по цял свят.

В този случай единственият вариант е да поръчате предварително Sony PlayStation 5 и да изчакате самата пратка да пристигне на вашия адрес.

 

 

Съобщението на Sony уточнява, че хората, които са поръчали конзолата предварително ще могат да получат в съответния магазин. Настоящото ограничение е свързано с факта, че PlayStation 5 няма да се продава свободно в търговската мрежа. Ситуацията вероятно е свързана с разпространението на коронавируса, което вече предизвика хаос сред веригата за доставки.

Огромният интерес към Sony PS5 вероятно също се отразява на невъзможността на компанията да произведе достатъчно бройки на устройството навреме за премиерата. Добър вариант е да следите акаунтите в социалните мрежи на предпочитани вериги и магазини, които ще предоставят ъпдейти за очакваната наличност.

Японският производител се надява бързо да отстрани проблемите и да започне да предлага свободно Sony PlayStation 5 на милионите си фенове по цял свят. Няма да е изненадващо, ако ситуацията е сходна и с дистрибуцията на Xbox Series X. На този етап Microsoft не са коментирали официално ситуацията.

Можем да сме сигурни, че Sony ще опитат да продават физически конзолата навреме за празничния сезон през декември.

 

Още от Digital: Sony PlayStation 5 ще е съвместима с 99% от игрите за PlayStation 4