L'Oreal едва ли е първото име, за което се сещате, когато стане въпрос за смарт джаджи, но е факт, че компанията разработва и подобни продукти. Oще преди две години на изложението CES 2016 видяхме за първи път прототипа My UV Patch - гъвкав сензор, който се залепва върху човешката кожа и следи нивата на ултравиолетови лъчи. Идеята на L'Oreal бе да измислят по-атрактивен начин как да образоват потребителите как най-добре да се предпазват от вредното влияние на слънчевите лъчи. UV Sense е името на новата версия на сензора.

 

Aктуализираният модел се отличава с миниатюрни размери, тъй като дебелината му е по-малко от два милиметра, а диаметъра е 9мм. Умният сензор също така не се нуждае от вградена батерия, за да функционира, предаде DigitalTrends. Oт L'Oreal са го проектирали, за да бъде поставян върху човешкия нокът и да следи до каква степен сте изложение на ултравиолетови лъчи. Oфициалните данни разкриват, че UV Sense може да работи в продължение на две седмици. Джаджата може да запази еквивалента на три месеца информация.

 

 

Поставянето на ръката става със слой лепило. Умният сензор е допълнен и от мобилно приложение за Android и iOS, с което да управлявате работата му от разстояние. UV Sense използва технологията NFC, за да изпраща безжично данните към смартфоните. Допълнително приложение ще предоставя и полезни съвети как да предпазите кожата си. L'Oreal планират да покажат UV Sense на изложението CES 2018, където ще видим и други нови технологични продукти от компанията.

 

Вижте как учени създадоха текстилна батерия за смарт джаджи, която се разтяга като парче плат