Huawei вече представиха впечатляващите смартфони от серията Mate 30, което се случи въпреки забраната на американското правителство. Заради търговските санкции потребителите нямат възможност да изтеглят приложенията на Google, като Gmail, YouTube, Маps и др. Това означава, че ще използват Android без някои от най-използваните заглавия за платформата. Все пак има начин как неофициално собствениците на Mate 30 и Mate 30 Pro могат да използват мобилните приложенията на Google.

 

 

Toва е възможно с инсталирането на APK файлове на заглавията от външен уеб сайт с името lzplay. Единственото необходимо е потребителтие да отворят страницата и да изберат желаното от тях заглавие на Google. Оказва се, че това решение на проблема е имало краткотраен характер, тъй като този метод за инсталация на мобилните приложения вече не е достъпен. Mного потребители вече използваха форумите за съвет какво да направят, за да продължат да работят с услугите на Google на своите смартфони.

 

 

От Bloomberg също потвърждават ситуацията и твърдят, че Izplay страницата вече не е налична. Единственото логично обяснение за блокирането на достъпа е тази рестрикция да е дело на Google. На този етап няма информация дали портала отново ще бъде наличен за потребителите. Със сигурност това ще се отрази на продажбите на Huawei Mate 30 поне докато компанията не намери алтернативен начин да предложо най-доброто на своите клиенти.

 

Oще от Digital: Как Huawei може да използва приложенията на Goоgle в смартфоните Мate 30 и Mate 30 Pro въпреки забраната