Приложенията за запознанства предлагат интересни начини да срещнете непознат човек, който има сходни интереси и виждания. Tinder е най-популярното заглавие за тази цел, но е факт, че има голямо разнообразие от подобни платформи.

Всеки човек прекарва се повече време пред екрана на смартфоните и още няколко излишни кликвания за откриването на интелигентни и приятни хора никога не са излишни. Facebook също проявяват интерес към приложенията за запознанства и дори вече предлагат подобен продукт на своите потребители.

Не е изненадващо, че името е Facebook Dating, като досега услугата можеше да се използва в САЩ, но компанията обеща да осигури достъп и за европейските потребители. Първоначално това трябваше да се случи на време за празника на влюбените през февруари, но ситуацията с коронавируса обърка сериозно плановете на Facebook.

Сега няколко месеца по-късно от официално обявения срок Facebook Dating вече може да се използва и от потребителите държавите-членки на ЕС, съобщава Mashable.

 

 

Компанията използва информация от актуалния профил в социалната мрежа, за да конфигурира алгоритмите да открият подходящи съвпадения. В това число влиза активността във Facebook, включително групи и други онлайн събития.

Задължително е потребителите да са навършили 18 години, катo Facebook Dating предлага и възможност да направите изцяло нов акаунт, който се различава от личния ви профил във Facebook. Добре е да знаете, че достъпа до новата услуга ще става от допълнителен таб в мобилната версия на Facebook.

Въпреки това е предвидена дълбока интеграция с другите софтуерни решения на компанията. Така например можете да показвате постове и изображения от Instagram, да стартирате разговори в Messenger, както и да се възползвате от функцията Secret Rush.

По този начин е възможно да проверите за подходящи съвпадения сред контактите, които имате във Facebook и Instagram. Според данните Facebook Dating вече е налична в повече от 50 страни, сред които и България.

 

Още от Digital: На какво се дължи успеха на сайтовете за запознанства