Google Meet се превърна в един от най-важните продукти за компанията през последните седмици заради големия интерес към приложенията за видеоконференция. Платформата на компанията е обект на постоянни ъпгрейди с функционалности, които позволяват сигурна връзка при видеоразговори с до 250 потребители. По този начин Google Meet е един от водещите конкуренти на Zoom и Microsoft Teams в контекста на световната пандемия. 

Технологичният гигант планира да привлече още повече потребители към своето приложение и сега го направи безплатно за всички профили. Данните бяха потвърдени лично от шефа на Google, Сундар Пичай с публикация в Twitter. Това означава, че всеки собственик на смартфон с Android или iOS може да си регистрира акаунт в Google Meet с активен Google акаунт и да се възползва от предимствата на услугата. 

Ако отворите meet.google.com от предпочитания десктоп браузър ще можете да провеждате видеоразговори на по-големия екран на персоналните компютри и монитори. Новият ъпдейт на Google Meet използва по-добри алгоритми с изкуствен интелект и включва "Low-Light" режим за комуникация. 

 

 

Досега Google Meet бе интегрална част от бизнес предложенията за G Suite потребителите, но разпространението на коронавриуса промени решението на компанията. Google обявиха, че ще направят някои от премиум функциите безплатни за всички профили.

Реакцията на потребителите беше показателна, тъй като Google Meet генерира рекорден трафик и отчете 30-кратен ръст в активните дневни профили. Според актуалните данни на компанията акаунтите се увеличават с около 3 млн. дневно. Видео разговорите на потребителите генерират над 3 млрд. часа видеоконференция на всеки 24 часа.

Отварянето на достъпа до всички функции на Google Meet за всеки имейл акаунт вероятно ще доведе до още по-впечатляващ ръст в трафика на приложението. Интеграцията с другите услуги на компанията също има значение за популярността на Google Meet.

Уеб интерфейса предлага възможност да виждате прозорците с до 16 участника в разговора вместо първоначалния лимит за четири човека. Друга полезна функция е, че потребителите могат да споделят само съдържанието на отворен прозорец в Google Chrome, вместо на целия екран по време на разговор. 

 

Още от Digital:  Вече можем да правим обаждания в Google Meet директно от Gmail