Популярността на приложенията за видео разговори достигна рекордни стойности заради социалната изолация на милиони хора. Вече ви съобщихме, че услугата за видео конферентни разговори Hangouts Meet вече ще се казва Google Meet.

Компанията се надява също да се възползва от последните трендове и да привлече повече хора към своята платформа.

За да го направят Google постоянно предоставят ъпдейти с нови функционалности, които улесняват работата на потребителите с Google Meet.

Сега разбираме малко повече детайли за популярността на приложението за видеоконференция в световен мащаб.

Данните бяха обявени лично от главния изпълнителен директор на Google, Сундар Пичай. Това се случи по време на онлайн разговор с инвеститорите, на която бяха обявени последните финансови резултати на компанията.

Шефът на Google се похвали, че всеки ден Google Meet разширява своята потребителска база с около 3 млн. души.

За сравнение тази стойност бе 2 млн. души в предходния месец и представлява доста солиден ръст в популярността на приложението.

От началото на април цифрата се е увеличила с 1 млн. на всеки 24 часа.

 

 

Трябва да отбележим също, че Google поддържат собствена мрежа от представители на бизнеса и образователни институции, които са насърчени да използват Meet за комуникация.

Кризата с коронавируса допълнително кара други хора да изпробват сами приложението и да намерят алтернатива на най-популярните заглавия за видео разговори.

Сундар Пичай сподели още. че в разговорите проведени от Google Meet се включват повече от 100 лн. души дневно. Шефът на компанията твърди, че от януари досега трафика на приложението се е увеличил 30 пъти, което е доста впечатляващо постижение.

В опит да накарат повече хора да използват Google Meet вече бе осигурен безплатен достъп до някои от премиум функциите. Първоначално идеята беше да ги използваме за няколко седмици, но след това компанията увеличи този срок до 30 септември.

По този начин Google се надяват да привлекат вниманието на потребителите от конкурентни продукти като Microsoft Teams, Zoom и Skype.

Финансовите резултати за първото фискално тримесечие на 2020г. показват приходи от $41.2 млрд. и оперативна печалба от $6.8 млрд. за периода.

 

Още от Digital: Как да изберем безплатно приложение за видео конферентни разговори