Пътуването до вълнуващи дестинации на различни континенти е хоби за милиони потребителите. За съжаление възможностите да се забавляваме по този начин вече са силно ограничени заради пандемията. Въпреки социалната изолация е възможно да разглеждаме туристически обекти и екзотични забележителности от комфорта на домовете си.

Един от лесните, удобни и забавни начина да го направите е Google Arts & Culture. Това е специален уеб сайт, който се поддържа от компанията и е насочен към изкуството, културата и пътуването. Платформата предлага огромно количество от снимки и интерактивни галерии на локации по цял свят. Сега от Google са готови с нова функция, която ще стане част от търсачката и ще позволи да се разхождаме виртуално във повече от 100 музея и галерии.

Потребителите ще разбират повече за самите културни центрове и за експонатите в тях с 360-градусови StreetView панорами и текстово описание от интернет. Имате свободата да разглеждате скулптури, картини, графики и други произведения на изкуството, изложени във всеки от избраните музеи.

 

 

За да разгледате специалната селекция трябва да въведете името на някои от музеите в търсачката на Google. След като го направите ще видите линк за виртуална разходва в Аbout раздела, където ще видите снимки и детайли за самите експонати, както и секция с 360-градусови снимки, съобщава AndroidCommunity.

Някои от туровете включват снимки с висока резолюция, които са подходящи да зуумвате и разглеждате още по-добре изложението експонати. Базата от данни на Google Arts & Culture постоянно се актуализира, а решението на компанията да интегрира част от информацията в търсачката е допълнително улеснение.

Първоначално е предвидена поддръжка на английски, но Google се надяват за в бъдеще да увеличат броя на съвместимите езици.

 

 

Още от  Digital: Как да превърнем любимите си снимки в картина на известен художник с Google Arts & Culture