Игрите са предпочитано забавление за милиони потребители и все по-сериозен бизнес за разработчиците на игри и геймърските студия по цял свят. Облачните услуги набират голяма популярност заради очевидните си предимства. Стриймването на игри в облака позволява да стартиратe любимите си заглавия, незaвисимо какво устройство използвате.

Facebook също следят внимателно развитието на тази продуктова категория. Компанията предлага собствена услуга за гейминг, която се казва Facebook Cloud. Потребителите имат достъп до портал със специална селекция от уеб игри, с които да прекарват свободното си време.

Собствениците на iPhone и iPad вече могат да стартират Facebook Cloud от уеб приложение, съобщава TheVerge.

 

 

Това се случва няколко месеца след официалната премиера на услугата през октомври 2020г. Компанията е добавила още няколко игри в каталога на Facebook Cloud. В момента има общо 25 заглавия, които може да стартират в уеб браузъра. Сред тях са Roller Coaster Tycoon Touch, Lego Legacy Heroes Unboxed, Dragon Mania Legends и State of Survival.

Успоредно с това Facebook определиха Ubisoft като най-добрия партньор на геймърската им услуга. Най-популярното заглавие в платформата е Assassin's Creed Rebellion. Последните месеци Apple няколко пъти отлагаше премиерата на Facebook Gaming за устройствата на iOS.

На този етап няма данни за интеграция за устройствата с Android. Европейските потребители ще могат да тестват Facebook Cloud Gaming в началото на 2022г.

 

Още от Digital: Вече можем да играем игри за смартфони във Facebook