Собствениците на устройства на Apple имат привилегията да работят с атрактивната услуга FaceTime. Платформата за видеоконференция предлага разнообразни функционалности за провеждане на качествени разговори. От дълго време се спекулира с възможността да видим поддръжка на FaceTime за конкурентните платформи.

На този етап услугата продължава да е ограничена единствено до устройствата на Apple. Плановете на компанията, обаче включват интеграция за Android и Windows. Toва е много важно, тъй като ще позволи на компанията да предложи по-сериозен конкурент на приложения за видеоконференция като Zoom и Microsoft Teams. Именно това ще доведе до оптимизация на FaceTime за другите най-популярни операционни системи.

Аpple използваха WWDC 2021 конференцията, за да потвърдят, че ще позволят на устройствата с Android и Windows да се присъединяват и стартират разговори във FaceTime, чрез уеб браузъра. Компанията разчита на факта, че настоящите собственици на iPhone или MacBook ще подканят много от своите приятели и колеги да изпробват FaceTime на своите устройства.

 

 

Първоначално няма да е достъпно самостоятелно приложение за Android и Windows. Вместо това потребителите на операционните системи ще получават уеб линкове, с които да се присъединят към разговори във FaceTime. Според официалния уеб сайт на Apple е необходимо да използвате последните версии на Google Chrome или Microsoft Edge, за да изпробвате функцията, информира TheVerge.

Teхнологичният гигант гарантира, че разговорите ще осигуряват оптимална сигурност, тъй като ще са базирани на End-To-End система за криптиране на данните. Важно е да уточним, че все пак ще бъде необходимо устройство произведено от Apple, което да инициира и стартира видео разговор.

Възможно е някои функции на FaceTime да не могат да се използват от уеб версията, която ще е налична през есента. Колкото повече потребители имат достъп до услугата, толкова по-добре за Apple и крайните потребители.

 

Oще от Digital: Функцията FaceTime HD вече е достъпна за по-стартите версии на iPhone