Вече ви информирахме какви видове USB кабели съществуват. Новият стандарт USB Type-C е създаден с идеята да улесни максимално свързването на мобилни джаджи и компютри с периферни устройства. Самият конектор е двупосочен и тов означава, че не е нужно да се притеснявате, че не сте го поставили в правилната посока. Oт DigitalTrends ни информират, че вече се работи на нова USB 3.2 спецификация, която ще предложи още по-бърза скорост на работа от USB Type-C.

 

Водещото предимство на този стандарт, е че ще бъде съвместим със сегашните кабели. В същото време USB 3.2 се възползва от нова Multi-Lane структура, която осигурява максимална оперативна скорост от 10Gbps, което е два пъти по-висока стойност, в сравнение с USB 3.1. По този начин хост устройство с USB 3.2, което се свързва с друг USB 3.2 носител може да извършва трансфер на информация от 2Gbps. Новият кабел ще може да се използва на всяка джаджа с USB 3.x порт.

 

Очаква се финалната версия на USB 3.2 да е готова през септември, когато ще бъде представена официално на USB Developers Days North America Event събитие. Целта на този стандарт е да подобри работата на сегашните USB Type-C конектори и да ги направи още по-популярни и полезни за потребителите. Първите мобилни устройства и компютри с USB 3.2 спецификацията вероятно ще са достъпни на пазара още до края на настоящата година.

 

Вижте кой кабел е по-надежден? Lightning или USB Type-C?