Стига да имате достатъчно въображение и желание, в наши дни можете да направите страхотни неща на компютъра си. Поредното нагледно доказателство е „Time laps“ видео, което не е направено по стандартният начин с камера, правеща по една снимка в на определен период от време, а посредством множество снимки, заснети на едни и същи места в различен период от време.

Както разказва авторът на ефектното видео, за създаването му, той е отделил цели 200 часа. За целта на създаването на "Hyperlapse" продукцията си, той е използвал снимките от профилите на 1272 човека в Instagram.

 

 

Разбира се проектът нямало са може да бъде реализиран, ако създателят му не е използвал доста мощен компютър с 3D мапинг, който е в състояние да обработва толкова много информация, за да я обедини в плавно преливане.

Снимките са правени в различни часове на деня, при различни метеорологични условия и гледни точки. Благодарение на това става едно общо анимирано видео по снимки, в които има движение, макар да е направено от статични снимки.

Това изкуство определено изглежда интересно и вероятно ще се радва на популярност. За съжаление създаването на такова видео не е много лесно, както вече споменахме. Ако все пак решите да пробвате, ще ви издадем една хитринка.

 

Както знаем голяма част от съвременните смартфони имат специален алгоритъм, който би улеснил работата ви, ако решите да направите подобно видео. В галерията от снимки, вие можете да сортирате кадрите по тематика. Например да виждате само автомобил, само кучета, паметници, сгради и други. Това сортиране става най-прецизно на база самообучаващият се AI изкуствен интелект.

 

Още от Digital.bg: Лесен трик позволява да върнем приложението Windows Photo Viewer в Windows 10

 

Музика: Bensound.com