Дубай се развива с изумителни темпове и за няколко години от луксозно място в пустинята се превърна в предпочитана туристическа дестинация за милиони хора всяка година, особено за тези с по-солидни финансови възможности. Градът предоставя всевъзможни атракции за своите потребители, сред които увеселителен парк, който е построен с инвестиция от няколко милиарда долара, уникален басейн на върха на небостъргач, а сега разбираме за най-новата идея на властите. Новото предизвикателство за посетителите в Дубай се казва АYKON Dare и е само за любителите на екстремни спортове, информира Mashable. 

 

Всеки желаещ да участва ще разполага с възможността да излезе през прозореца на един от небостъргачите в града и от 79-я етаж да излезе навън на перваза, където ще му се отвори изумителна гледка към града. Разбира се те ще бъдат обезопасени с въжета и да видят Дубай в 360-градусова панорама от тази височина и да го видят по начин, който не са си представяли досега. Ако това не е достатъчно всеки от тях ще има възможността да се изкачи на специална стъклена капсула на тавана на сградата, което е още по-спиращо дъха преживяване.

 

Уникалното изживяване не свършва дотук, тъй като не продължава само няколко минути, а цял час, което със сигурност ще е гаранция за много адреналин в кръвта на онези, които дръзнат да го изпробват. Така в продължение на 60 минути те ще бъдат във въздуха около стените на хотела, като височината в този случай ще е от порядъка на 285 метра. Ако времето е слънчево те ще могат да усетят по съвсем различен начин и да видят обекти на разстояние от 60 километра напред, което е доста впечатляващо. 

 

Вижте първите Олимпийски игри за роботи ще се проведат в Дубай през 2017г.