Преди време китайската компания Umidigi представи своя първи брониран смартфон Umidigi Bison. Благодарение на идеалната комбинация от достъпна цена, здраво тяло и добри технически характеристики, той бързо набра популярност и стана един най-предпочитаните защитени смартфони, наравни с модели на доказали се брандове като Blackview, CAT и Ulefone.

 

И така, малко по-късно Umidigi пуснаха в продажба още един модел от същата серия, който носеше името Umidigi Bison GT. Той беше също толкова здрав, но с още по-добри технически характеристики, като ъпгрейда не беше постигнат следствие на прекалено сериозно увеличение в цената, спрямо стандартният Bison.

Справка показва, че към настоящия момент в официалния сайт на вносителя на Umidigi в България - Smartfonix.com, двата модела се продават с цени от 349 лева за варианта с 6/128GB памет Umidigi Bison и 559 лева з Umidigi Bison GT, който е наличен в комбинация 8/128GB.

UMIDIGI BISON - Един от най-здравите смартфони, които сме тествали |  Digital.bg

 

Времето от премиерата на Bison и Bison GT до днес показва, че потребителският интерес към смартфоните е голям. От компанията очевидно също са отчели това и са решили, че е време да пуснат на пазара още един модел, който да задоволи потребителските нужди на хората, които имат нужда от здрав, издръжлив смартфон. Това уважаеми дами и господа е Umidigi Bison Pro, който Digital.bg тества вече седмица и сега дойде време да сподели с вас обективните си впечатления от него.

Ще започнем с пояснението, че Umidigi Bison Pro се явява по-скоро наследник на първият Bison, отколкото на Bison GT, като се позиционира и в неговия ценови диапазон. Но с какво новия модел е надградил предшественика си, предстои да разберете. Сега е време да започнем с това, в каква кутия идва Bison Pro и какво Umidigi са оставили в нея, освен самия смартфон.

За разлика от първия Bison, който идваше в семпла бяла кутия, тук вече цветът е жълт и кутията изглежда типично в стила на бронираните смартфони. Ще припомним, че при Armor серията на Ulefone също имаше такива характерни жълти кутии, но в комбинация с черен цвят.

В кутията намираме стандартна комплектация, състояща се от книжки с инструкции, USB Type-C кабел за зареждане и пренос на данни, както и бързо зарядно. Върху дисплея на смартфона има транспортен протектор, под който има още един заводски. По разбираеми причини в комплект с Bison Pro не идва прозрачен силиконов кейс, както при стандартните смартфони на компанията. Все пак тялото на Bison Pro е достатъчно защитено и то няма нужда от допълнителен предпазен слой.

Още взимайки смартфона за първи път в ръка ни прави впечатление, че той е изключително компактен и лек за бронирано устройство. Да, тези от вас, които са държали защитен смартфон в ръка, знаят че повечето такива устройства са характерни с обемистите си корпуси, с грубите си форми и високо тегло. Bison Pro обаче е по-различен и дори може да се конкурира като размери и тегло със стандартен смартфон.

Това се дължи на факта, че при създаването на защитата на корпуса му Umidigi са използвали специална индустриална гума. Този материал е лек и не налага наслояване на дебел защитен слой. Така тялото на смартфона е с размери 79.6мм на 165мм, с дебелина на профила от 12.7мм. Теглото на устройството пък е 265гр, като основната причина за тежестта е батерията с голям заряд, която ще разгледаме по-късно в ревюто си.

 

 

Компактното тяло на Bison Pro не го е направило обаче по-малко здрав от останалите устройства в този специален клас. Това е един наистина добре защитен смартфон, който е проектиран така, че да устои на какви ли не външни влияния. Сред които изпускане, мокрене, висока и ниска температура, термошок и дори радиация.

В характеристиките на Bison Pro откриваме сертификати за устойчивост на външни влияния IP68, IP69K и MIL-STD-810G. Повечето от вас знаят какво означават тези абревиатури, но за останалите накратко ще кажем, че Umidigi Bison Pro спокойно може да бъде потапян в сладка вода с дълбочина до 1.5 метра за период до 30 минути и да устои на налягане от 100 бара. Смартфонът може да работи в температурния диапазон -23 +80 градуса, да издържа на соларна радиация, вибрации, директен натиск и на още много други, пагубни за обикновен смартфон външни влияния. Корпусът е конструиран така, че при изпускане от височина до 180 сантиметра дисплея и целия хардуер да останат защитени.

 

 

Следете Digital.bg и очаквайте съвсем скоро да разберете всички останали интересни неща, около новия Umidigi Bison Pro, а те повярвайте ни не са никак малко.

За този смартфон определено има какво интересно да се сподели и независимо от достъпната си цена, той успя доста да ни впечатли по време на тестовете ни.