Купете UMIDIGI BISON с най-ниска цена от Smartfonix.com

Според проведено проучване, хората които си купуват бронирани смартфони, обикновено ги използват средно два пъти по-дълго време в сравнение с тези, които си купуват стандартни смартфони. Оказва се, че причините за това да две основни. Първата e, че ударо и водоустойчивите смартфони са по-здрави и не се сменят поради счупване, следствие на изпускане.

Втората е, че хората, които използват такива смартфони, свикват до такава степен с тях и с удобствата които предоставят, че последствие им е трудно да се разделят с тях и постоянно отлагат замяната им с нови. И като заключение, според проучването, веднъж закупили екстремен смартфон, всеки следващ смартфон на потребителите е представител на този клас.

С какво, такова встъпление е свързано с това видео ревю ли? Тук ще ви покажем един много интересен брониран смартфон, който със сигурност ще привлече вниманието ви, ако търсите здраво устройство, което да ви служи дълго и безпроблемно.

Това е UMIDIGI BISON, за който, след няколко дни обстойни тестове, можем спокойно да кажем, че е повече от страхотно предложения за ценовия клас, в който се позиционира.

Нищо в кутията на смартфона не подсказва, че вътре се крие брониран смартфон. Тя е е със стандартен за UMIDIGI дизайн. Реципрочен на този, който сме виждали при моделите A7S, A9 и A9 Pro.

Вътре освен смартфона намираме още зарядно, USB Type-C кабел за зареждане и пренос на данни. По разбираеми причини, няма прозрачен силиконов кейс, какъвто UMIDIGI добавят към останалите си смартфони.

 

Името BISON напълно подхожда на дизайна на този смартфон. Той е масивен, здрав и запомнящ се. По-голямата част от корпуса е гумирана, с релефна текстура, подсилени ъгли и дори има ухо за захващане на връзка, чрез която да го провесите на врата си или да го закачите за раницата си. Корпусът е черен, а по него на места има цветни елементи. Вариантите са в червено и в оранжево.

Периферията на смартфона е направена от метал, като по продължението ѝ има и винтове. Всичко подсказва, че “бизонът” е защитен от сериозна броня. Той има и IP68/69K защита, която му позволява безпроблемно потапяне във вода с дълбочина 150см за до 30 минути. Освен това в характеристиките на смартфона откриваме MIL-STD-810G сертификат, който се издава само след обстойни тестове от американската армия. Сред тях са дори издръжливост на 100 бара водно налягане във вода с температура от 80℃. Корпусът на телефона е проектиран така, че производителят спокойно дава гаранция за устойчивост при изпускане от височина до 150см.

Разглеждайки периферията на UMIDIGI BISON отчитаме наличието на два допълнителни бутона, извън стандартноте активиращ и курсор за звука, които се намират в дясно. Под тях има бутон, който стандартно е настроен да се използва като спусък при подводни снимки. Функционалността му обаче може да бъде променена и той да води към конкретна функция от менюто, която искате вие.

Същата настройка може да се направи и на другия програмируем бутон в ляво. Той стандартно е настроен така, че при единично натискане да активира PTT онлайн уоки-токи, а при задържане да осъществява SOS повикване с предварително заедно съобщение и точните ви координати. В това отношение BISON се справя отлично, защото има връзка с трите основни сателита - GPS, Glonass и Galileo. Над този бутон има гледка повърхност под която се намира Fingerprint сензорът за отключване на смартфона посредством пръстов отпечатък. Теста ни с 10 последователни опита за отключване не отчита нито един неуспешен. Реакцията е достатъчно бърза.

 

В дясно от камерите върху гърба, впечатление прави наличието на общо 3 дупки с триъгълно разположение. Под една от тях се намира вторият шумопотискащ микрофон, който идва на помощ при аудио/видео записи и разговори в шумна среда. Под другите две дупки пък се намират сензорите на BOSCH барометъра. Да, като един истински смартфон, създаден за оцеляване екстремни ситуации, UMIDIGI BISON има и тази изключително полезна екстра.

Тя ви позволява да следите в реално време атмосферното налягане, без да ви е нужда интернет връзка. Така можете да определите например, дали времето ще се разваля в близко време, когато сте в планината. Освен това е наличен и компас за прецизно ориентиране.

 

Още тук ще избързаме да отбележи, че макар да има толкова високо ниво на защита и доста сериозни технически, характеристики, които ще разгледаме подробно във втората част на това ревю, UMIDIGI BISON не е с прекалено висока цена. Дори напротив, за това което ни предоставя, очаквахме да е значително по-скъп.

За колко се предлага модела към момента в който гледате това видео ревю, можете да видите в официалния сайт на вносителя на UMIDIGI в България - Smartfonix.com