Вижте още видео ревюто: Umidigi AirBuds U - Най-достъпните безжични слушалки с шумопотискане

Красиви безжични слушалки с шумопотискане и достъпна цена. Звучи почти невъзможно, но оказва се, че все още наравно със супер скъпите премиум устройства на пазара има и такива, може да си позволи почти всеки потребител и въпреки ниската си цена имат красив дизайн, качествена изработка и най-важното добри технически характеристики.

 

 

Едни от тези слушалки са Umidigi AirBuds U, които от скоро се продават в България и вече се радват на не малък интерес сред масовия потребител. В първата част на това видео ревю, Digital.bg вече запозна с част от интересните неща, които ни впечатлиха в тях, а сега идва ред да получите и втората си порция преки неподправени впечатления от първа ръка.

Тествайки различни устройства, които трябва да се свързват към смартфон, често се сблъскваме с проблеми при първоначалното им свързване, които налагат многократни рестартирания и дори ресетване на мрежата или на самите устройства. Когато свързахме за първи път AirBuds U обаче останахме изключително приятно изненадани, че слушалки с толкова ниска цена се свързаха със смартфон толкова бързо и лесно.

 

 

Вече осъществена, Bluetooth 5.1 Pop-Up връзката последствие е стабилна, дори когато се отдалечим на 10 метра от източника на звук, който в случая е смартфона. Правим последното пояснение, защото реално можете да свържете слушалките още към таблет, към лаптоп и дори към смарт телевизор.

Ако имате такъв, задължително тествайте да гледате филм, лежейки на дивана. Заради компактните размери на AirBuds U, ще забравите, че изобщо имате слушалки на главата си, а заради насочения звук на говорителите, няма да пречите на другите, които са около вас в стаята.

 

 

Звукът който генерират слушалките на Umidigi е много чисто и в същото време достатъчно силен. По време на тестовете ни, не усилвахме на максимум звука, защото дори в диапазона 50-70% той е напълно достатъчен. Тук идва момента да кажем, че вътре в корпуса на всяка от слушалките се крие 13мм динамичен говорител, който генерира споменатият силен и качествен звук.

Тестовете ни показват, че слушалките пресъздават много добре едновременно както високи, така и ниски честоти. Това означава, че плътният бас няма да доминира за сметка на говора и по-мелодичните звуци, както и обратното. Честотният диапазон на слушалките е 20Hz - 20KHz., като са на разположение аудио кодеци SBC и AAC.

 

 

Във всяка от слушалките има вграден микрофон, който обаче е малко по-специален от този при обикновените безжични слушалки. Umidigi AirBuds U са снабдени с алгоритъм за премахване на паразитните заобикалящи ви звуци по време на разговор. Елиминирайки фоновия шум, слушалките гарантират, че събеседникът ви по време на телефонен или видео разговор, ще чува само гласа ви, без околните шумове.

Тази екстра е много полезна и по време на популярните напоследък видео конферентни разговори. Още повече, че както вече отбелязахме AirBusd U могат да се свързват без проблем към лаптоп или десктоп компютър, който поддържа Bluetooth звуково свързване.

 

 

Едва ли някой ще предположи, но с тегло от само 4.3гр, във всяка от слушалките на AirBuds U има самостоятелна батерия, която им предоставя до 5 часа слушане на музика. Много хора биха предположили, че предвид ниската цена на AirBuds U, батерии има само в слушалките, но ще сгрешат. Кутията за зареждане не само аксесоар за свързване към електрическата мрежа.

Вътре в кутията има вградена самостоятелна батерия, която ви позволява поставяйки слушалките в нея, те да се зареждат допълнително. Така времето за автономност скача до 24 часа непрестанно слушане на музика. Ако пък ще използвате AirBuds U основно като Hands-free за разговори, то в този случай имате на разположение до 20 часа. Като тези цифри могат да варират в зависимост от заобикалящата ви среда и силата до която сте увеличили звука, пресъздаван от слушалките.

 

 

В конкретния случай, той е усилен до 50%. Зареждането на кейса и слушалките става посредством USB Type-C кабела, който имате в комплект със слушалките става за точно 120 минути. Можете чрез пълноразмерното USB да ги свържете както към зарядно, така и към лаптоп, десктоп, монитор или дори powerbank.

Купете Umidigi AirBuds U с най-ниска цена от Smartfonix.com

В заключение можем да кажем, че през ръцете ни са минали десетки модели безжични слушалки с шумопотискане, но тези наистина успяха да ни изненадат приятно. Първоначално не очаквахме подобен аксесоар с толкова ниска цена да може да предложи някакво високо качество на изработката и звука, но след няколко дни тестове, вече знаем, че тези слушалки си заслужават всеки един лева.

А колко точно лева струват AirBuds U към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалния сайт на вносителя на Umidigi в България - Smartfonix.com