Купете Umidigi AirBuds U с най-ниска цена от Smartfonix.com

Когато чуете за безжични слушалки с шумопотискане, вероятно подсъзнателно правите асоциация със скъпи устройства, които струват колкото не лош смартфон.

Абсолютно правилно - почти винаги безжичните слушалки с функция за шумопорскане са с висока цена, но за щастие не винаги. Всяко правило има и своите изключения, като с едно от тези изключения, Digital.bg ще ви запознае в това свое видео ревю. Това са премиерните за България Umidigi AirBuds U.

 

Марката Umidigi вече ви е добре позната, благодарение на бронираните смартфони Bison, които във времето в което сме тествали се доказаха като достатъчно качествени. По тази причина, взимайки за тест AirBuds U очакваме и те да предложат качество. От друга страна обаче е цената им, която към момента е под 40 лева. В замяна на толкова ниска цена, не е много логично да получим качество, но пък да видим - тестовете ни ще дадат превес в колебанието ни.

Слушалките се предлагат в бяла и в черна цветова разновидност, като идват опаковани в тази жълта квадратна кутия. Вътре откриваме самите AirBuds U, които стоят в тази да я наречем кутия без капак, която може да бъде наречена също така и зареждаща докинг станция.

Umidigi са предоставили отделен кейс за съхранение на устройството, както и кабел за зареждане, който забележете, че въпреки ниската цена на слушалките е с USB Type-C накрайник.

 

 

Взимайки AirBuds U в ръка забелязваме, че материалът от който са направени е достатъчно качествен. Същото можем да кажем и за сглобката на отделните елементи, към която забележки нямаме нито при зарядната станция, нито при самите слушалки.

За разлика от повечето други кутии за съхранение и зареждане на безжични слушалки, където има затварящо капаче, тук кейсът е отворен. Това води до доста по-компактни размери от 44.1мм на 40.5мм, с дебелина на тялото 25мм. Независимо, че няма капак, който да затвори кутията, слушалките вътре стоят стабилно, без да се разместват.

 

 

Те също са изключително компактни и тежат едва 4.3гр, което е значително по-малко в сравнение с други конкурентни модели в този безжичен клас слушалки. Така благодарение на ниското си тегло, компактни размери (35.43мм на 20.38мм с 16.91мм дълбочина) и ергономична форма, In-Ear модела е много удобен за носене.

Независимо, че нямат силиконови уплътнители, по време на тестовете на които подлагахме слушалките, дори на моменти забравяхме, че са на главата ни и започвахме да търсим, къде сме ги оставили.

 

 

Слушалките са с IPX5 сертификат за водоустойчивост, който ви позволява да ги носите без проблем докато спортувате или дори докато вали дъжд. Тук със сигурност някой би попитал - дали слушалките стоят достатъчно плътно в ухото, при положение, че са без силиконови тапи, които да уплътняват. Ще го кажем така - по време на тестовете на слушалките, тествахме и тротинетката Xiaomi Scooter 3, като през цялото време на снимките не отбелязахме нито едно случайно падане на “тапичките” от ушите ни. Така, че да - слушалките стоят стабилно в ушите.

Външната част на корпуса на Umidigi AirBuds U е сензорна. Така с помощта на различни команди, можете да се възползвате от различни функционалности, като настройките за тях могат да се направят посредством фирменият Umidigi App, който е наличен в Google Play, в App Store и в сайта на компанията.

 

 

Командите, които можете да зададете посредством сензорите са три различни и водят съответно отново до различни функции. Например при двойно почукване вие ще приемете или прекратите телефонно обаждане, а когато слушате музика, ще стартирате или паузирате песен. Чрез единично продължително задържане за ще преминете към следваща песен при слушане на музика или ще откажете входящо обаждане, ако телефона ви звъни.

Тези команди са активни, както при двойно почукване върху лявата, така и върху дясната слушалка. Правим това пояснение, защото при командата с тройното почукване има значение върху корпуса на коя от двете слушалки го правите. Ако е върху лявата - ще извикате гласовият асистент на Google, ако пък е върху дясната ще активирате или изключите специален геймърски режим за оптимизиране на звуковите настройки на слушалките.

 

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на безжичните слушалки Umidigi AirBuds U. В нея ще ви запознаем с техническите им параметри, ще ви покажем как и към какви устройства могат да бъдат свързани и ще отговорим на различни интересни въпроси, които ви интересуват.

Междувременно ако бързате да научите повече за техническите параметри на AirBuds U или за това каква е точно цената им в момента, в който гледате това видео ревю, можете да посетите официалния сайт на вносителя на Umidigi в България - Smartfonix.com