Купете UMIDIGI A9 Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Ако не познавате добре пазара на смартфони, в повечето случаи, когато си купувате нов апарат, вие се ориентирате за качеството му, основно на база цената на която се продава. Почти винаги този принцип е правилен, но понякога има и изключения от общото правило.

В това свое видео ревю екипът на Digital.bg ще ви покаже един смартфон, който има цена на нискобюджетно устройство, но реално спокойно може да бъде съпоставен с класа смартфони с около 2 пъти по-висока цена от неговата. Уважаеми дами и господа, представяме ви UMIDIGI A9 Pro.

Смартфонът идва в характерната за UMIDIGI бяла кутия, като вътре освен него намираме, Type-C кабел за зареждане и пренос на данни, 10W бързо зарядно, игла за отваряне на SIM слота и прозрачен силиконов кейс, с който смартфона е предпазен още от отварянето на кутията.

В това отношение UMIDIGI са помислили за удобството и спокойствието на потребителите, като също така са добавили върху дисплея на смартфона и протектор.

UMIDIGI A9 Pro се предлага в 3 цветови разновидности - черна, зелена и синя, като и трите са налични за продажба в България. Цветните версии са много ефектни и запомнящи се. За разлика от моделите A7S и A9, където гърбът и периферията бяха направени от поликарбон с релефна текстура, тук UMIDIGI са използва 2.5D извито стъкло, което придава на A9 Pro далеч по-премиално излъчване.

За този ефект спомага и металната периферия. Усещането когато държим смартфона в ръка в доста по-различни. Така очакването е, че Pro ще бъде осезаемо по-скъп от стандартният A9, но не е така. Справка в в официалният сайт на вносителя на UMIDIGI в България - Smartfonix.com показва, че разликата в цената между A9 и A9 Pro във версията му 6/64GB е едва 60 лева.

Размерите на UMIDIGI A9 Pro са сравнително компактни, за което спомага намалената рамка в три от страните около дисплея. Точните му габарити са 74.9мм на 158.7мм, с 8.6мм дебелина на профила и 205гр тегло.

 

Разглеждайки металната периферна част на смартфона ще отбележим, че ефектно горната част е направена максимално изчистено и по нея няма никакви изходи. Основните от тях са изнесени долу. Тук са USB Type-C порта за зареждане и пренос на данни,3.5мм аудио жак за свързване на слушалки, микрофон и решетка под която се крие високоговорител.

Това е саунд тест, който записахме специално за вас, за да добиете реална представа за силата и качеството на звука, който пресъздава говорителя. Това пък е глас записан в шумна среда посредством микрофона. Така ще ви чуват и събеседмиците ви по време на разговор. Вие също ги чувате добре посредством говорителя, който е много ефектно скрит в самия край на горната периферна част, непосредствено над дисплея. Под него е селфи камерата, която има функция за лицево разпознаване за отключване на смартфона. UMIDIGI A9 Pro може да се отключва и посредством пръстов отпечатък чрез Fingerprint сензора, който се намира върху гърба на смартфона.

 

Тестовете ни показват, че и двата метода работят отлично. В дясната периферна част на смартфона се намират бутоните за активиране и за регулация силата на звука. Те също са направени от метал. В ляво са слота в който има място за 2 4G SIM карти и microSD карта памет, както и още един бутон.

Той е мултифункционален и може да се програмира да води към различни бързи команди, като например звукозапис, скрийншот, PTT онлайн уоки-току, бързо обаждане към спешен SOS номер или термометър. Да, както и другите нови модели на UMIDIGI и A9 Pro има на разположение специален инфрачервен сензор, който може от разстояние да измерва температура.

Вече вероятно и сами започнахте да се убеждавате, че твърдението, което направихме в началото на ревюто си е напълно вярно. UMIDIGI A9 Pro е бюджетен смартфон, който спокойно може да се конкурира с два пъти по-скъпи устройства и дори има екстра, която нито един популярен флагман не притежава днес.

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на този модел. В нея ще подходим технически и ще споделим впечатленията си от тестовете на дисплея, хардуера, софтуера, камерите и батерията на A9 Pro. Интересното тепърва предстои.