Аndroid и iOS са най-големите операционни системи за смартфони, които често са предизвиквали дискусии в индустрията. Предимствата и недостатъците на двете платформи продължава да разделя потребителите. Често собствениците на iPhone се шегуват с Android потребителите заради дизайна, скоростта и интуитивният интерфейс.

Темата е много обширна, като AndroidCentral решиха да опитат да оборят някои от най-големите твърдения за превъзходството на Apple над смартфоните с Android. Първата характеристика е дизайна, който е неизменна характеристика на всяка версия на iPhone.

Факт е, че по-евтините устройства с Android не използват висококачествени материали, но флагмани като Samsung Galaxy S22, Xiaomi Mi 11 и Huawei Mate 40 имат доста запомняща се визия. Сигурността винаги е възприемана като предимство на iPhone. В действителност възможността да станете жертва на хакери в Android и iOS е еднаква.

Google също така обещават много допълнителни функции за контрол над личните данни в Android 12, чиято премиера се очаква през септември.

 

 

Всяка версия на iPhone е оптимизирана да работи добре с iPad и Mac екосистемата, но смартфоните с Android също така включва интеграция с Windows и хромбуците. На пазара се предлагат и докинг аксесоари, които допълнително се възползват от тази функционалност. Възможностите за персонализация на iPhone се увеличават постоянно, но това е сфера, в която Apple изостават от своя конкурент.

Вече знаем, че FaceTime ще може да се използва от устройства с Windows и Android след премиерата на iOS 15. Изживяването няма да е същото, както в iOS, но е важна стъпка в правилна посока. iPhone също има своите предимство, но твърде често критиките към Android звучат преувеличени.

 

Oще от Digital: Защо Apple не се притеснява, че собствениците на iPhone преминават към Android