Сензорите за пръстови отпечатъци постоянно се превърнаха в задължителна характеристика в последното поколение смартфони на водещите производители в индустрията. Идеята да използваме биометрични данни, за да отключваме своите устройства е доста иновативна и добавя още едно допълнително на сигурност към стандартните пароли, което е причината за все по-голямата популярност на моделите с тази характеристика на пазара. През тази година много се спекулираше и с идеята този компонент в бъдещите смартфони да бъде разположен не в Home бутона, а отстрани, което ще улесни работата ни с тях, но и ще допринесе за по-тънките им размери.  

 

CrucialTek е името на компания, коeто едва ли ви е известно, но тя сега намери ефективно решение на проблема с големината на сензорите за отпечатъци, съобщава PhoneArena. Основната причина за това е, че нейните инженери са открили начин как да разработят подобен компонент, който изисква площ от едва 8 квадратни милиметра, за да функционира, като включването на периферните компоненти към него увеличават тази стойност до 18.7mm2 (5.2х3.6mm). За да прецените най-добре какво означава това е необходимо да ви припомним, че сензорите за отпечатъци на смартфоните Nexus 6P и 5X са с големина от около 64mm2 (8х8 милиметра).

 

По този начин моделите на CrucialTek могат да бъдат разполагани на различни места в устройствата без това да допринася за дебелината им, като например в по-тънки и елегантни Home бутони, като така увеличават и пространството за дисплея на моделите, които ги използват. В същото време те са разработили и специален алгоритъм с името Muon, който гарантирa прецизността на разпознаването и се грижи за сигурността на поверителните данни на потребителите. В заключение ще отбележим, че се очаква първите смартфони с най-малките сензори за отпечатъци на пазара да започнат да се продават през следващата година.

 

Вижте Google Play ще ни позволи да пазаруваме със сензорите за отпечатъци на смартфоните