Купете Ulefone Watch и Ulefone Watch GPS с най0ниска цена от Smartfonix.com

 

В последните години смарт часовниците добиха особено голяма популярност. Ако при зараждането на този сегмент през 2013 година, когато първоначално Samsung показаха своя Galaxy Gear, хората с подобни джаджи на ръката си бяха единици, то днес вече смарт часовникът е масово явление. За това до голяма степен допринася факта, че технологиите стават все по-достъпни като цена. В това ще се убедите и сами, запознавайки се съв смарт часовника, който ще ви покажем в това свое видео ревю. Уважаеми дами и господа - Ulefone Watch и Ulefone Watch GPS.

Не случайно ви показваме в ревюто си два часовника. Те са изградени на една и съща база, като единствената им разлика е наличието на GPS модул при единия. Разлика има и цветовете на каишките им. При вариантите с GPS, те са двуцветни, като комбинациите са черно с червено, черно със зелено и розово със синьо. При стандарният Ulefone Watch, цветовете са черно, коралово розово и тюркоаз.

Дизайнът на двата модела е еднакъв и много елегантен. Той е в стила на Apple Watch 4. Имаме правоъгълен корпус със заоблени ъгли и периферията. Размерите на тялото са 42мм на 37мм, с дебелина 12мм. Теглото е едва 35гр и часовникът почти не се усеща на ръката. Целта на Ulefone е била да направят устройство, което е подходящо за спорт и по тази причина го лансират като персонален треньор.

Съгласете се, че не е особено комфортно да бягате продължително с тежък часовник на ръката си. Каишката е направена от антиалергичен силикон и е приятна на допир. Каишките са 22-милиметрови и са подходящи за китка с обиколка от 156мм до 230мм.

Въпреки ниското си тегло, конструкцията на часовниците определено е стабилна. Независимо от ниската им цена, в часовниците си Ulefone са използвали висококачествени материали. Например горната част на рамката около дисплея, коронката и закопчалката са метални. те дори са в същите цветове, в които и корпусите на устройствата. Сглобката на отделите елементи е на ново, като за това свидетелства и факта, че часовника е 5ATM устойчивост при потапяне във вода. Тоест не само не трябва да се притеснявате когато си миете ръцете или се къпете с него, а дори спокойно можете да си плувате и гмуркате, без да го сваляте.

Дисплеят е цветен TFT с 1.3" диагонал, с 2.5D извивка в краищата и с тъчскрийн функционалност. Тестовете ни показват, че сензорите реагират отлично на всяка зададена команда, дори с влажни ръце. Имате възможност за богат избор от стилизации на изгледа на стартовия екран - няколко вида цифрови и аналогови часовници. Часовникът е свързан към смартфона ви посредством Bluetooth 5.0 и така освен всичко друго, можете да виждате кой ви звъни и да му затваряте, да четете съобщения и да виждате известия.

Можете да контролирате аудио плейъра си, да добавяте аларми и да се възползвате от функцията „Find my phone“ която при активиране изпраща сигнал към смартфона ви и той започва да звъни. Така лесно можете да намерите къде из апартамента си сте го оставили.

 

Часовниците на Ulefone имат възможността да проследяват 9 различни вида спортни активности. Сред тях са разходка, бягане, колоездене, йога, катерене и други. По време на тях активен е оптичният HX3600 сензор в долната част на корпуса. Той измерва прецизно пулса ви и на база специален и персонален за всеки вид спортна активност алгоритъм, изчислява изгорените от вас калории. При Ulefone Watch GPS пък имате и прецизен тракинг на цялата ви активност. От опит можем да кажем, че това е много полезна екстра, особено когато последствие разглеждате маршрутите на планинските си преходи.

Както вече споменахме Ulefone Watch тежи само 35гр. Той е достатъчно лек, че да не ви се налага да го сваляте докато спите. В това време часовникът има възможност да проследява качеството на съня ви и да прави подробен мониторинг. Часовникът ясно разграничава когато спите дълбоко и отпочиващо или неспокойно.

Ulefone Watch и Ulefone Watch GPS имат и една специализирана за дамите екстра, която със сигурност ще оценят подобаващо. Часовниците записват менструалният им цикъл и предсказват овулацията. Устройството е самообучаващо се и работи на принципа, че колкото повече го използвате, толкова повече то ви опознава и помага.

Мониторинг на всички активности, които записва часовника, можете да правите чрез VeryFit Pro приложението на смартфона си. Свързването с устройството става бързо и безпроблемно. Ulefone Watch и Watch GPS работят със смартфони под Android и iOS операционна система.

В режим на изчакване, батерията на часовниците с 210mAh заряд ви е достатъчна за до 50 дни. При стандартна употреба, с едно зареждане на батерията, можете да изкарате средно около седмица. Самото зареждане става на магнитен принцип.

Преди години смарт часовникът беше скъпо удоволствие, което не всеки може да си позволи всеки, но какво вече сигурно се убедихте, че днес нещата са малко по-различни и нагледно доказателство за това твърдение са Ulefone Watch и Watch GPS. Колко точно струват те към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете, като посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone в България – Smartfonix.com