Купете Ulefone T2 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Тези от вас, които следят материалите публикувани в Digital.bg, със сигурност си спомнят, че през 2018г. по време на световният мобилен конгрес в Барселона ви показахме за първи път във видео смартфона Ulefone T2 Pro. Тогава той ни впечатли с невероятният си дизайн с изключително тънка рамка около дисплея и факта, че първият смартфон в света с процесор MediaTek Helio P70. Телефонът който виждате на екраните си е наследникът на този интересен прототип и носи името Ulefone Т2. Какво са впечатленият ни от устройството, какво харесахме в него и какво не, ще разберете в следващите минути.

Започваме с това, както Ulefone са ни дали в елегантната черна кутия на смартфона, освен самият него. Силиконов кейс, допълнителен протектор за дисплея, игла за отваряне на SIM слота, бързо зарядно, кабел за пренос на данни и два донгъла - към 3.5мм аудио жак и към пълноразмерно USB.

Всичко в Ulefone Т2 излъчва лукс. Материалите от които е направен корпуса са метал по периферията и стъкло в задната част. 3D стъкленият гръб определено е доста ефектен. Цветовете му преливат между лилаво, бордо и черно, като освен версията която ви показваме тук, Ulefone предлагат и такава със син нюанс. Когато погледнем телефона под директна светлина, той буквално сияе. Материалът и цветът са такива, че по тях пръстови отпечатъци почти не личат. Имайте предвид обаче, че повърхността се пързаля доста, но за сметка на това Ulefone са ви дали в комплект този ефектен кейс, който имитира кожена текстура. 

 

Макар и с изключително голям 6.7" дисплей, Т2 е удобен за държане в ръка. За това спомага намалената рамка около широките му страни. Измерваме само 80.3мм ширина. Като база за сравнение ще дадем Xiaomi Mi Max 3 чийто дисплей е 0.2" по-голям, а корпусът е с цели 7.1мм по-широк, което вече автоматично го прави неудобен не само за работа с една ръка, но и дори за носене джоб. За разлика от Ulefone Т2, който  освен компактен е и лек – тежи само под 200гр и де дебел 8.65мм в най-издадената част на корпуса си. Всъщност заради заоблянето към периферната част и заради цветовата си преливка, телефонът изглежда още по-тънък.

Разглеждайки периферията на телефона ще отбележим, че по нея откриваме два микрофона, като единият е шумоподтискащ. Респективно при снимане на видео или при разговори в шумна среда, паразитните звуци ще бъдат изолирани. Това е звуков тест, който направихме с телефона за вас. В долната част се намира високоговорителят, макар и един той също е доста качествен. Няма да ви описваме звука му, предлагаме ви сами да чуете един саунд тест. В срещуположната горна част на периферията се намира слота за SIM карти.

 

Той е от хибриден тип, тоест там можете да добавите и microSD памет. Мрежата е Dual 4G Dual VoLTE. Без значение дали ще провеждате разговори или ще сърфирате в интернет, връзката е идеално чиста благодарение на TAS 2.0 Smart антена технологията, която Ulefone са интегрирали в смартфона си. Споменавайки антени, не можем да не отбележим, че T2 има доста прецизна  навигационна система с тройно позициониране към сателити GPS+Glonass+Beidou. Тестът ни с тракинг на картата показва, че отклонението на смартфона е съвсем минимално в сравнение с това което дава професионална навигационна система Garmin. За безжичната връзка на T2 с други устройства се грижи Bluetooth 4.2, а Wi-Fi сигналът е 2.4G/5G със стандарти 802.11 a/b/g/n/ac. Телефонът има NFC което ви позволява бързо свързване с други устройства, които поддържат тази технология.

 

Ulefone Т2 може да бъде отключен по общо 4 начина – с цифрова парола, символ, пръстов отпечатък и лицево разпознаване. Разбира се по-интересни са последните два начина. Fingerprint сензорът се намира върху гърба и може да запамети до 5 различни отпечатъка. Тестовете ни показват, че той работи бързо и безпроблемно. Времето за отключване е едва 0.1 секунда. Лицевото разпознаване също работи отлично. То с тава с помощта на предната селфи камера и е на база 512 точки по лицето ви.

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на смартфона Ulefone Т2. В нея ще разгледаме подробно дисплеят му, ще тестваме хардуера, софтуера, и батерията. Очаква ви и отделно фотографско видео ревю, в което ще отговорим нагледно на въпроса „Как снимат камерите на Ulefone Т2?“.