Вижте още: Ulefone MIX - Безрамков дисплей с Gorilla Glass, мощен хардуер и добра батерия

 

Какво търсят потребителите когато си избират нов смартфон? Основните критерии са красив и запомнящ се дизайн, добър и надежден хардуер с повечко памет, голям дисплей с висока резолюция и протекция, камера с много мегапиксели (по възможност двойна и със селфи светкавица), надеждна батерия с функция за бързо зареждане и разбира се – цена която да е по джоба им. В това свое видео ревю екипът на Digital.bg ще ви покаже един смартфон който се вписва във всички тези критерии. Уважаеми дами и господа - Ulefone T1.

Несъмнено още тук трябва да обърнем подобаващо внимание на окомплектовката на този смартфон, защото наистина много рядко се случва устройство с  достъпна цена да има такава луксозна кутия в която ни чакат не една и две изненади. 

Ulefone T1 върви в комплект с луксозен кожен кейс

 

Първата е, че към телефона върви ярко червен кабел за зареждане и пренос на данни, който пасва идеално както на червената версия, така и на черна които в България предлага вносителят на Ulefone - Smartfonix.com. Като красив и ефектен ще определим и предпазният кейс който получаваме безплатно с телефона. Само ще отметнем, че той е направен от кожа, което е достатъчно голяма заявка за качеството на продукта. Ако решите, че няма да го използвате, Ulefone са добавили в комплекта и ето метален пръстен. И друг път сме казвали в ревютата си, че с помощта на тази джаджа шансът да изпуснете неволно телефона е много по-малък. 

Но това не е всичко – в кутията има още резервен протектор за дисплея, игла за отваряне на гнездото за SIM карти и специален преходник от mictoUSB към USB Type-C.

 

Дизайн

Дизайнът на Ulefone T1 е ефектен и запомнящ се, с този телефон няма шанс да останете незабелязани.  По-голямата част от корпуса е направена от метал. Гърбът и периферията са едно цяло. Единствено горе и долу се открояват две поликарбонови линии под които се намират антените за телефония, Wi-Fi и Bluetooth. 

Корпусът на T1 не се цапа лесно, но трябва да избягвате да носите смартфона в джоба си заедно с монети и ключове, защото рискувате да го надраскате. С размерите 155мм x 76.9мм, елегантният Ulefone е удобен както за държане с една ръка по време на разговори, така и с две когато браузваме, гледаме видео, снимаме или играем игри. С тези заоблени ъгли и профил от едва 8.45мм T1 се побира лесно във всеки джоб или малка дамска чанта.

 

Периферията на смартфона е стандартна – в дясно са бутона за активиране и курсора за звука, горе е 3.5мм аудио жак, в ляво слота за 2 SIM карти и microSD карта памет, а долу е USB Type-C порта за зареждане и пренос на данни. 

Ulefone T1 се зарежда през USB Type-C порт

 

Той е обграден от две решетки, като под едната се намира единият от двата микрофона, а под другата високоговорител. От този наш тест можете да разберете какво е качеството на звука който пресъздава той – сравнително силен и чист. Вторият микрофон при Ulefone T1 се намира върху гърба на смартфона, непосредствено до четворната LED светкавица. 

Шумоподтискащият микрофон се намира до светкавицата върху гърба на Ulefone T1

Той е шумоподтискащ и при видео/аудио запис и разговори изолира околните звуци, записвайки само главния източник. Тест можете да чуете във видеото по-горе. 

 

Fingerprint сензорът за пръстови отпечатъци все по-често присъства в смартфоните които ви показваме. Но ако при някои той служи само за отключване на устройството, при други сред които е и Ulefone T1, Fingerprint е мултифункционален и с него можете да се връщате назад в менюто или към основният работен плот. Също така, както не веднъж сме казвали, с фронтално разположение четецът на отпечатъци е много по-удобен за работа, спрямо ако беше върху гърба. Реално така както и да държим Т1, винаги единия от двата ни палеца ще бъде с достъп до елипсовидната площ.

 

Дисплей

Дисплеят на Ulefone T1 е с универсален за работа и забавление диагонал от 5.5”. Достатъчно голяма зрителна площ, но не прекалено, че да прави телефона неудобен за държане с една ръка. IPS LCD матрицата е с резолюция 1920х1080 пиксела и така получава достатъчно добра детайлност на образите, без поява на неприятна и вредна за очите зърнистост. 

Ulefone T1 има 5.5" дисплей с Full HD резолюция

 

Плътността на пикселите за 1” е 401ppi с 0.06мм размер на всяка от точките. Така дори след като играем продължително игри тествайки хардуера на Т1, не изпитваме повишена умора. Яркостта на дисплея е над средно ниво и благодарение на това той остава достатъчно добре видим когато го гледаме навън и е слънчево. 

Както можете да се убедите от снимката на екраните си, цветовете са реалистични, а ъглите на странично виждане почти водоравни. Приятна изненада ни очаква и по отношение протекцията на дисплея. Той е Corning Gorilla 3 – тоест е устойчив на драскане и директен натиск.

Очаквайте и втората част на видео ревюто което Digital.bg посвети на смартфона Ulefone T1. В нея ще разгледаме и тестваме хардуера и софтуера, ще подложим на изпитания батерията му и ще споделим инфо за общо трите му камери и с две самостоятелни светкавици.